Contact formulier

Kom in contact!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Haal & Breng service

Wij kunnen uw motor halen en of brengen door heel Nederland en ver daarbuiten.

Welke motor met welk rijbewijs?

A1 = lichte motor (maximaal 125 cc, maximaal 11 kW en minder dan 0,1 kW per kg)
A2 = middelzware motor (maximaal 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg)
A = zware motor (onbeperkt vermogen)

Meer info? Download de folder

Wat is BPM

BPM staat voor ‘belasting van personenauto’s en motorrijwielen’ en dient voor elke motor betaald te worden die in Nederland geregistreerd staat. Koop je een motor direct van een Nederlandse motordealer, dan zit de BPM al bij de aanschafprijs in.

BTW- of Marge motor?

Een zogeheten ‘BTW-motor’ is een motor dat in het bezit is van een zakelijke bestuurder. Een motor is een ‘marge-motor’ zodra hij van een particulier is geweest. Voor inkoopbedrijven is het belangrijk te weten om welk soort voertuig het precies gaat in verband met het wel of niet kunnen terugvorderen van de BTW.

Wat is een leasemotor

Een leasemotor is een motor die door een leasemaatschappij ter beschikking wordt gesteld aan een gebruiker. De motor blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Wat is RDW?

De Rijksdienst Wegverkeer, of kortweg RDW, is de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en documenten, zoals kentekenbewijzen, rijbewijzen en bromfietscertificaten, in ons land verzorgt.

Wat betekend WOK?

WOK: Wacht Op Keuring!

WOK-status afgegeven omdat:

  • De dragende framedelen ernstig vervormd zijn.
  • Er ernstige vervormingen van één of meer wielophangingen in combinatie met ernstige brand- of waterschade of ernstige beschadiging van het frame zijn aangetroffen.

Eerst moet de motor op deze punten correct worden gerepareerd en vervolgens bij de RDW worden herkeurd, om weer te mogen rijden op de weg.

MotoHero koopt motoren van?

Hoofdzakelijk verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen, tussenpersonen en handelaren, maar ook van particulieren.

Repareert MotoHero motorfietsen?

MotoHero koopt en verkoopt hoofdzakelijk motoren. Reparatie van schademotoren alleen in overleg.

KOM IN CONTACT

Back to top